2017. július 17., hétfő

Öregedés Elleni Projekt (ÖEP) javaslat - informatikai megközelítésben


Tisztelt Döntéshozó Úrhölgy / Úr !


1.    Kvalitatív vizsgálattal (szemrevételezéssel) megállapítható, hogy az öregedés program.

2.    Általánosítva, az emberi test szénlánc-alapú hardver, amely az „élet” nevű programot futtatja.
Each component of a living organism has a specific function.  This is true not only of macroscopic structures such as leaves and stems or hearts and lungs, but also of microscopic intracellular structures such as the nucleus or chloroplast.  Even individual chemical compounds in cells have specific functions.  The interplay among the chemical components of a living organism is dynamic; changes in one component cause coordinating or compensating changes in another, with the result that the whole ensemble displays a character beyond that of the individual constituents. The collection of molecules carries out a program, the end result of which is the reproduction of the program and the self-perpetuation of that collection of molecules.
(Lehninger-Nelson-Cox: Principles of Biochemistry, 4.o.)

3.    Valamennyi élőlény ugyanazt az „élet” programot futtatja, más-más hívási paraméterekkel.

4.    Az „élet” programot futtató mikroprocesszorok a sejtek, amelyek egymással és a környezetükkel interakcióban állnak.

5.    Az „élet” program fejlesztési stádiumban van, a szoftverfejlesztő a Teremtő, a fejlesztési módszer az evolúció.

6.    Az evolúció a humán szoftverfejlesztési gyakorlatban is ismert próbálgatásos technikát alkalmazza: ha a szülőpár találomra kiválasztott génkombinációja (magának a szülőpárnak a kiválasztásában lehet tudatos szándék) alapján létrejövő új egyed „jobb” lesz, mint a szülei, akkor „előre” halad az evolúció, ha gyengére sikerül, akkor az utód kiselejteződik.

7.    Az új szoftververzió (génkészlet) installációja új egyed létrehozásával jár együtt.

8.    Az orvostudomány ma érvényes doktrínája szerint az öregedés nem betegség, hanem szolgáltatás („it's not a bug, it's a feature”): az evolúció működéséhez szükséges, hogy új egyedek keletkezhessenek, ahhoz, hogy mégse legyen túlnépesedés, a szülőpárnak meg kell halnia.  Az öregedés funkció azért van beépítve az „élet” programunkba, hogy ha sem halálos betegség, sem halálos baleset nem ér minket, akkor is haljunk meg, végelgyengülésben.

9.    Az evolúció vak: a születő utód akkor „jobb”, mint a szülei, ha jobban alkalmazkodik a környezetéhez, az „előre” haladás a környezethez való jobb alkalmazkodást jelenti.

10.    Az ember korlátozza az evolúció működését: ahelyett, hogy alkalmazkodna a környezetéhez, a környezetét alakítja az igényeihez.

11.    Azzal, hogy az ember beavatkozik a környezetébe, az ember spontán evolúciója visszájára fordult: egyre kevésbé életképes egyedek is életben maradnak.

12.    Az evolúció vak: nincs más „célja”, mint a környezethez való alkalmazkodás.  Azzal, hogy az ember kikapcsolta a környezethez való alkalmazkodást, mint evolúciós „célt”, magát az evolúciót tette értelmetlenné, működésképtelenné.

13.    Más szóval mondhatjuk azt, hogy a spontán evolúció elérte a célját: minket.

14.    Ismét más szóval: mondhatjuk azt, hogy az „élet” program készen van.

15.    Ha az „élet” programunk készen van, akkor abbahagyhatjuk a generációváltásos szoftverfejlesztést: kiiktathatjuk a biológiai programunkból a halál szolgáltatást.

16.    Az öregedés + halál szolgáltatás már eddig sem működött kielégítően: az emberiség a túlnépesedés állapotában van.  Az öregedés + halál szolgáltatás majdani kikapcsolása ezen a helyzeten látszólag tovább ront, valójában nem: nehezebb azt mondani, hogy a gyerekszületést csökkentsük és/vagy a halálozást fokozzuk, mint azt, hogy a születést is és az elhalálozást is teljesen hagyjuk abba.

17.    A gyerekszülésről való lemondás fájdalmas lesz, de nincs más választásunk: ha nem tesszük meg, azzal azt érjük el, hogy bekövetkezik az ökológiai katasztrófa és valamennyien elpusztulunk.

18.    Az öregedés funkció ma úgy működik, hogy a megszületett élőlény egyedfejlődése nem zárul le akkor, amikor elérte a teljesen kifejlett állapotát, hanem tovább folytatódik, átvált hanyatlásba.

19.    Az öregedés terápiája az lenne, hogy a sejtregenerálódás folyamatába beavatkozunk: a teljesen kifejlett egyed továbbfejlődését leállítjuk, hogy a keletkező új sejt pontosan ugyanolyan legyen, mint az elhalt régi (és ne öregebb).

20.    Ez szerfölött nehéz és kockázatos feladat, ráadásul az emberi génkészlet manipulációját ma még törvénnyel tiltják.

21.    Az öregedés tüneti kezelésére törekszenek azok az amerikai kutatók, akik megállapították, hogy a vérünk olyan interfész, amely nemcsak a testünk biológiai állapotának kijelzésére alkalmas, de alkalmas annak befolyásolására is.

22.    Ebben a kutatásban mai tudásom szerint a Wyss-Coray Lab jár az élen:
Palo Alto Veterans Institute for Research (Main Lab)
Center for Tissue Regeneration, Repair, and Restoration
3801 Miranda Avenue
Building 100, Rooms D3-111 to D3-151
Palo Alto, CA 94304 
http://web.stanford.edu/...


23.    Ők megállapították, hogy a vérünkben lévő timer nem az alakos testekben, hanem a vérplazmában van.

24.    Javasolom, hogy Magyarország csatlakozzon ehhez a kutatáshoz, ne is csak a követés, hanem a világelsővé válás szándékával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epigenetika, epitranszkriptomikus módosulatok !

Magyar kutatók vezetésével, több mint egy évtizeden át tartó genetikai nyomozással jutott el nemzetközi kutatócsoport egy család férfi ta...