2017. június 30., péntek

Túlnépesedés, túlfogyasztás

A világ keleti felén a túlnépesedés, nyugati felén a túlfogyasztás sodorja rablócivilizációnkat a Tűzözön felé.

A túlfogyasztás ellen sem könnyű fellépni, mert az ember mihamar "népszerűtlenné" válik.  A túlnépesedés ellen még nehezebb, mert akkor még az "anti-humánus" jelzőt is a nyakunkba kaphatjuk.

Ezért a politikusok, egyházfők, véleményformálók mindkét problémát a szőnyeg alá söprik, így népszerűség-hajhászó és álhumánus tevékenységükkel az egész emberiség (és a teljes ökoszisztéma) sírját ássák.

Azok a rablóvezérek, akiknek a fejében mégiscsak tanyát ver az a gondolat, hogy valamit tenni kellene a túlzások ellen, jellemzően a másik rablóbanda népességét és fogyasztását próbálják meg csökkenteni.

De, van megoldás: a Noé-II. projekt.

Ebben megvalósítjuk a "pozitív" szelekciót: a jók, szelídek, takarékosak, környezettudatosak életét meghosszabbítjuk.  A rabló típusú egyedek, akik nem vállalják ezt az önkorlátozást, nem lépnek be hozzánk, saját magukat ítélik halálra: velük a természet, az öregedés következtében beálló halál végez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epigenetika, epitranszkriptomikus módosulatok !

Magyar kutatók vezetésével, több mint egy évtizeden át tartó genetikai nyomozással jutott el nemzetközi kutatócsoport egy család férfi ta...